Ciocolata este bună pentru femeile însărcinate
Consumul cotidian de ciocolată neagră are efecte benefice pentru femeile gravide şi protejează organismul împotriva hipertensiunii arteriale, conform unui nou studiu american.
Prin consumul unei ciocolate de bună calitate riscul de a suferi de complicaţii asociate hipertensiunii arteriale şi luării în greutate la femeile gravide este foarte mult diminuat, conform doctorului Elizabeth Triche, de la Universitatea Yale.
Studiul ce a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 2.291 de femei între anii 1996 şi 2000 şi va fi publicat în numărul pe luna mai al revistei Epidemiology.
Metoda orginală folosită de realizatorii acestui studiu implică evaluarea consumului de ciocolată la femeile însărcinate şi urmărirea efectelor teobrominei, un alcaloid conţinut în boabele de cacao în proporţie de 1,5 – 3 la sută. Acest compus chimic din ciocolată, prezent în special în ciocolata neagră, are importante virtuţi diuretice, stimulează funcţionarea inimii şi are efecte vasodilatatoare. De asemenea, conţinutul de magneziu al ciocolatei este benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune, iar flavonoizii din ciocolată au un puternic efect antioxidant.
În funcţie de tipul de ciocolată, concentraţia de teobromină poate varia între 0,15 şi 0,46 la sută, procentul mai ridicat regăsindu‑se în ciocolata neagră sau amăruie.
Sursa: www.evenimentul.ro