RETETE CULINARE

Placinta cu carne de miel

Se iau:  400-500 g carne de miel tocata,  2-3 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar verde,  2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare si piper, dupa gust.

Curatam ceapa verde si o  taiem in bucatele mici, apoi  tocam  carnea, o punem peste ceapa, apoi  in tigaie peste ulei.

Le lasam sa se inabuseasca.

Intre timp adaugam vinul, piperul, sarea si mararul tocat si le lasam pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea.

In acest timp, pregatim foile de placinta, amestecam oualele cu faina si putina sare , adaugand cate un pic de apa pana se obtine un aluat care se intinde cu sucitorul pana cand se formeaza o foaie subtire de placinta.

Intindem foaia de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra punem tocatura de carne si ceapa , iar peste cealalta foaie de placinta care este unsa cu unt .

Turnam zeama in care s-a inabusit carnea si ceapa peste tot , deasupra putin iaurt si bagam tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.

Marin Maria www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *