Ingrediente pentru 4 portii:
2 fileuri de somon, in jur de 100g fiecare; o lingurita ulei de masline, un catel de usturoi, pisat sau tocat marunt, o lingurita de ghimbir macinat, o linguria sos de soia, o lingurita sirop de artar, 2 cepe verzi, tocate.
Amestecam toate ingredientele, mai putin pestele, si amestecul il turnam peste somon. lasam la marinat 20 min. Incingem o tigaie si turnam in ea somonul si marinata. Fierbem cate 3-4 min pe fiecare parte. Servim cu orez brun.
Pilaf de orez brun:
o lingurita ulei de masline, jumatate de ceapa, tocata marunt, jumatate de ardei rosu, tocat, o cana de orez brun, o legatura de patrunjel tocat marunt,sare, piper, 2 cani apa.
Intr-un vas incins punem uleiul de masline.Adaugam ceapa si adreiul si calim timp de 3 min. Adaugam orezul, amestecam putin, apoi turnam apa si acoperim cu un capac. Fierbem la foc mic timp de 50 min sau pana cand orezul devine moale si absoarbe toata apa. La final adaugati patrunjelul si amestecati.
460 calorii/portie