Administrarea suplimentară de vitamina D poate reduce cu 29% riscul de instalare a diabetului de tipul I, care de obicei apare în copilărie şi adolescenţă, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.
Vitamina D se găseşte în alimente, precum peştele gras – somon, macrou, ton –, dar este formată şi de organism, dacă pielea este expusă la soare.
Expunerea zilnică la soare a chipului ÅŸi braÅ£elor, timp de 10 – 15 minute, este suficientă pentru acoperirea dozei recomandate de medici de 400 unităţi internaÅ£ionale pe zi.
Cercetătorii spun, însă, că administrarea suplimentară de vitamina D reduce cu aproape o treime riscul de diabet de tipul I. Probabilităţile de a dezvolta boala sunt invers proporţionale cu dozele de vitamina D administrate. Totuşi, cercetătorii nu au stabilit cu exactitate care ar fi doza de vitamina D cea mai potrivită şi nici vârsta la care ar trebui administrată.
Sursa: www.monitorulsv.ro