4 portii – 40 minute
- 2 piepti de pui mai mari
- 400g grau
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 4 linguri ulei
- 100g stafide
- 1 ardei iute
- 1 leg. patrunjel verde
- 1 lamaie
- ± sare, piper
Taie carnea in bucati mai mici si condimenteaz-o. Infasoar-o intr-o folie si pune-o la frigider pentru 15 minute. Curata zarzavatul, taie-l in cubulete si pune-l la fiert impreuna cu graul ales si spalat in mai multe ape. Încinge 3 linguri ulei in tigaie, prajeste bine ardeiul iute taiat in felii. Dupa 3 minute, scoate ardeiul din ulei si prajeste bucatile de carne. Scoate carnea pe farfurii incalzite si serveste-o cu graul fiert, in care ai adaugat si stafidele cu 10 minute inainte de a fi gata. Graul trebuie bine scurs de apa si stropit cu ulei amestecat cu zeama de lamaie.
Presara deasupra patrunjel verde tocat fin si coaja rasa de lamaie.
Sursa: www.monitorulsv.roÂ