- 1 crap (circa 2kg)
- 500g ciuperci proaspete
- 4 cepe
- 2 catei usturoi
- 1 lingura faina
- 250g unt
- un varf de cutit nucsoara
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 leg. pstrunjel
- ± sare, piper
Se curata crapul de solzi, se eviscereaza, se spala si se scurge de apa.
Se curata ciupercile, se spala, se taie in feliute si se calesc, impreuna cu ceapa tocata, in 100g unt.
Se lasa sa fiarba pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci, apoi se adauga pasta de tomate, usturoiul tocat marunt, nucsoara si jumatate din patrunjel.
Se mai lasa 5 minute la foc mic, dupa care cu acest amestec se umple pestele.
Se coase sau se prinde cu scobitori si se pune intr-o tava cu untul ramas si 1 cana de apa fiart.
Se pune tava la cuptor pentru circa 60 de minute, la foc mic.
Cand crapul este bine patruns si frumos rumenit, se scoate pe un platou, se indeparteaza scobitorile sau ata cu care a fost cusut si se serveste stropit cu sosul din tava si cu patrunjelul tocat marunt presarat pe deasupra.
SursA: www.monitorulsv.roÂ