* 1 lingura feliute de ardei iute
* 1 lingurita chimen macinat
* 300g nuci macinate
* 300g pesmet
* 2 linguri ulei de masline
* 2 linguri zeama de lamaie
* 1/2 lingurita zahar
* 50ml suc de rosii
* 1/2 lingurita ienibahar macinat fin
* 2 ardei grasi sau capia
* 1 leg. patrunjel verde
*± sare, piper
Se coc ardeii si se scot intr-un castron. Se presara cu sare, se acopera si se lasa 10 minute in vasul acoperit. Se curata apoi de pielite si se taie in fasii. Se pun intr-un blender, impreuna cu celelalte ingrediente si se proceseaza pana cand se obtine un piure fin. Daca sosul obtinut este prea gros, se poate lungi cu suc de rosii si zeama de lamaie. Daca este prea lichid, se adauga nuci macinate. Se tine sosul astfel pregatit, 15 minute la temperatura camerei, inainte de a fi servit. Se potriveste cu gratare din carne, peste sau legume.
Sursa: www.monitorulsv.ro