Stiri

Curcan umplut cu castane

Ingrediente pentru 8-10 portii: 2 cepe, 50 g unt, 150 g kaiser, 200 g pulpa de porc tocata, 100 g slanina porc, un mar, 1 g amestec piper, scortisoara, nucsoara si cuisoare, 30 g castane fierte, un curcan de 4 kg golit si legat, o foaie fina de slanina (pe lung nu pe lat), ulei, sare, piper.

curcancastane
Preparare:
Se curata ceapa si se taie solzi. Se taie kaiserul cubulete. Se topeste untul intr-o cratita si se calesc ceapa si kaiserul. Se adauga pulpa de porc si slanina tocate. Se prajesc la foc mic, amestecand din cand in cand.
Se curata marul si se scot semintele. Se toaca mare. Se adauga in cratita peste carne, apoi se adauga mirodeniile. Se ia de pe foc si se adauga castanele fierte taiate marunt. Se amesteca bine si se umple curcanul cu aceasta umplutura. Se indeasa bine si se coase deschizatura. se pun foaia de slanina pe pieptul curcanului si se leaga cu o ata . Se unge curcanul cu mult ulei. Se pune curcanul intr-o tava mare la cuptor, cam 20 min pentru fiecare kilogram. Se intoarce din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile.

Se serveste decupata cu umplutura la mijloc, cu garnitura de felii de mar sotate in unt si castane intregi fierte sau piure de telina.