Ingrediente pentru 4 portii: 800 g fileu de peste alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, un catel de usturoi, un ardei iute verde, o portocala, 6 lamai verzi sau 4 lamai galbene, o salata verde.
Preparare:
Se curata ceapa si usturoiul. Se piseaza usturoiul si se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul in 2 pe lung, se scot semintele si filamentele albe si se taie in lamele fine.
Se taie si se stoarce sucul portocalei si al lamailor.
Se taie pestele in cuburi sua in felioare.
Se pune pestele pe fundul unei salatiere. Se acopera cu usturoiul, ceapa si ardeiul. Se sareaza si se varsa sucul de citrice deasupra. Se lasa la frigider 4 ore, amestecand din cand in cand.
Se spala si se usuca folie de salata. Se captusesc 4 boluri individuale cu salata verde si deasupra se pune pestele marinat. Se decoreaza cu rondele de ceapa si lamele de ardei iute.
Saalata se poate face si cu cozi de creveti sau langustine si se adauga o lingurita de mustar de Dijon in marinata, impreuna cu o lingurita de bulion.