Concerte, Vedete

Deep Purple au cantat "Rapsodia romana" la Bucuresti

Miercuri seara, pe stadionul Cotroceni din Capitala, am asitat la un nou concert de zile mari. De aceasta data “invitati” au fost niste legende ale rock-ului mondial: Deep Purple, sau, mai pe romaneste spus, “cea mai zgomotoasa trupa din lume”. Pastrand traditia concertelor mari din acest an si de aceasta data au existat cozi la intrare. Mari as spune, mai ales pe Dr Lister. Chiar nu am inteles de ce s-a produs aceasta aglomerare…

Deep Purple
Din cauza cozilor, show-ul Deep Purple a intarziat cu circa 1 ora, fata de ora anuntata initial. Ora in care lumea inca intra in stadion. Ei bine, in jurul orei 21.00 au intrat pe scena si componentii trupei Deep Purple.

Show-ul a inceput la tobe, dupa care a intrat toata trupa, in frunte cu Ian Gillan. Primele 4 piese au fost: “Pictures of Home”, “Things I Never Said”, “Into the Fire” si “Strange Kind of Woman”. Abia dupa primele 4 piese Gillan a vorbit cu publicul, peste 10.000 de oameni.

Au urmat “Rapture of the Deep”, “Woman from Tokyo” si “Kis from Tomorrow”, ca piese… Apoi, sunetul si scena au fost acaparate de Steve Morse, cu un solo de chitara excelent.
In ciuda varstei inaintate a muzicienilor, pot spune ca am asistat la un show excelent, daruit de 5 muzicieni de exceptie.

Chiar daca unii ar spune ca vocea lui Gillan nu mai este ca in tinerete, la capitolul sectie ritmica lucrurile au stat snur, in ciuda celor 4 defectiuni tehnice aparute doar la zona clapelor. Si uite asa am mai ascultat “Perfect Stranger”, “Space Truckin’”, “Highway Star”, “Smoke on the water” sau “Hush”.

Practic, show-ul a trecut mult prea repede. Afara era frig, pe scena Gillan era descult si in tricou, insa dadea tot ce putea mai bun. Show-ul Deep Purple s-a incheiat cu doua bis-uri, incepute cu “Hush”.

La final, am realizat ca am vazut o adevarata legenda rock, o trupa care stie sa-si respecte blazonul de trupa si care vandut peste 100 de milioane de albume. Iar “Rapsodia romana”, cantata la clape, ne-a uns la suflet. Mutumim Deep Purple!

Andrei Vulpescu www.vedeta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *