RETETE CULINARE

Tocana belgiana cu bere

TochituraIngrediente:

* 1,5 kg carne macra de vita, taiata bucatele
* 1 picior de porc afumat
* 1/2 cana ulei de masline
* 2 1/2 lingurite sare
* 1 ceapa mare feliata subtire
* 3 linguri faina
* bere

* 1 cana supa de vita
* 1/2 lingurita piper negru macinat
* 2 lingurite zahar
* 2 linguri patrunjel uscat
* 1/2 lingurita maghiran uscat
* 1/2 lingurita cimbru uscat
* 1 catel de usturoi tocat marunt
* 4 morcovi taiati bucati
* 3/4 cana nuci
* 2 linguri otet de vin rosu
* 2 linguri whisky

Se curata carnea de pe piciorul de porc afumat si se taie cubulete.

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga bucatelele de carne si de afumatura si se prajesc pana se rumenesc. Se sareaza carnea bine si se scoate din tigaie; se pune deoparte.

Se scurge tigaia si se pastreaza doar 3 linguri de ulei. Se caleste ceapa in acest ulei. Se adauga faina si se rumeneste; treptat, se adauga 1, 1/2 cana carne, amestecand pana ce da in clocot.

Se adauga supa, restul de sare, piper, zahar, maghiran, cimbru, patrunjel si usturoi. Intr-o cratita mare se asaza alternativ un strat de carne, unul de ceapa si morcovi. Se adauga sosul si bere cat sa acopere carnea. Se acopera cratita si se da la cuptor, la 180C timp de 2 ore.

Ocazional, se verifica daca mai este nevoie de bere. Cu putin inainte ca mancarea sa fie gata, se soteaza nuca in putin ulei, cca. 2-3 minute. Se adauga nuca in mancare.

Inainte de a servi se adauga otet si whisky.

Marin Maria www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *