Ingrediente:
* 1 cana branza grasa de vaci
* 3 galbenusuri de ou
* 1/3 cana zahar
* 1 lamaie, zeama si coaja rasa
* 1 cana smantana
* un praf de sare
* 3-4 linguri de faina
* 3 albusuri de ou
* 1/2 cana ulei
* 2-3 linguri zahar pudra
Se scurge bine branza de vaci intr-o sita si se transfera apoi intr-un castron. Se adauga galbenusurile de ou, jumatate din zahar, smantana, sarea, zeama si coaja rasa de lamaie. Se amesteca energic.
Se cerne faina peste aceasta mixtura si se amesteca, cel mai bine cu un mixer elevtric. Se lasa apoi sa stea, la odihna, 30 de minute.
Intr-un vas separat, se bat albusurile pana ce se intaresc. Se adauga restul de zahar treptat, amestecand bine intre adaugiri, pana ce se obtine un amestec omogen si ferm.
Se adauga acest amestec in mixtura de branza si se amesteca bine.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si se adauga jumatate din mixtura de branza. Se prajeste pana ce se rumeneste pe o parte, se intoarce si se prajeste in continuare. Cu doua furculite, si cu mare grija, se rupe aluatul in bucatele cat un dumicat care se prajesc in continuare, pana se rumenesc.
Se scot din tigaie, se scurg de ulei si se pastreaza la cald. Se prepara si restul aluatutlui in acelasi mod.
Se aranjeaza bolmentosche-le pe un platou si se pudreaza generos cu zahar pudra.