Sanatate

Romanii, in top la consumul de medicamente

Piaţa românească a medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală (OTC) ocupă locul patru la nivel mondial în funcţie de rata de creştere, cele mai cumpărate produse fiind cele pentru răceală şi gripă, contra durerii, vitaminele, remediile pentru ficat şi circulaţie sangvină.
“România se clasează pe locul patru, după Venezuela, Turcia ÅŸi Argentina. CreÅŸterea anuală a pieÅ£ei româneÅŸti, de 16,8% în ultimii cinci ani, este mai dinamică decât cea înregistrată la nivel global, de 3,9%. TotuÅŸi, suma cheltuită pe automedicaÅ£ie este de 8,69 dolari pe cap de locuitor, faţă de o medie mondială de 11,50 dolari ÅŸi valori de 75,49 dolari în ElveÅ£ia ÅŸi 68,89 dolari în FranÅ£a”, a declarat Nicholas Hall, preÅŸedintele unei companii de cercetare.
Tendinţa actuală de creştere a pieţei româneşti de OTC-uri se va menţine, estimând pentru anul 2016 o creştere de 228% faţă de 2002.
Cele mai bine vândute medicamente fără prescripţie sunt cele pentru răceală şi gripă, analgezicele, vitaminele şi mineralele, remediile pentru ficat şi circulaţie periferică.
Anual, fiecare persoană se confruntă în medie cu 18 zile în care prezintă simptome de boală, OTC-urile ocupând primul loc în topul tratamentelor preferate de 26% dintre oameni, fiind vorba de terapii uşoare, pe care şi le pot administra singuri.

Sursa: www.monitorulsv.ro 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *