RoÅŸii, sparanghel, dovlecei ÅŸi castraveÅ£i – dintotdeauna legumele au fost protagonistele anotimpului cald ÅŸi au fost mereu asociate cu frumuseÅ£ea.Nu vă gîndiÅ£i la legumele pe care să le puneÅ£i în farfurie atunci cînd preparaÅ£i o salată, ci gîndiÅ£i‑vă la tratamentele cosmetice care oferă pielii prospeÅ£ime, vigoare ÅŸi relaxare.Pentru a obÅ£ine cele mai bune rezultate atunci cînd vine vorba despre masaje, împachetări ÅŸi măşti produsele folosite trebuie combinate în aÅŸa fel încît să se obÅ£ină un adevărat “platou” de săruri minerale, apă, vitamine ÅŸi fibre pentru ca rezultatul să fie o piele luminoasă ÅŸi catifelată.
Toţi ştiu, spre exemplu, că roşia, leguma cea mai folosită la salatele estivale, este una dintre cele mai bune prietene ale tenului, avînd un conţinut bogat de vitamina C. Este mai puţin cunoscut însă faptul că roşiile conţin o cantitate mare de antioxidanţi, care sînt un adevărat elixir al tinereţii şi care fac să devină mai intens şi mai durabil bronzul. Sucul proaspăt de roşii amestecat cu ulei de măsline, rădăcini şi frunze de nalbă poate fi folosit pentru împachetări şi masaje ce contribuie la combaterea radicalilor liberi şi la protejarea culorii aurii a bronzului. Pentru faţă pot fi preparate o serie de măşti tonifiante cu efect de lifting, în care roşiile sînt amestecate cu kiwi.Altă legumă ce face miracole pentru frumuseţea doamnelor este sparanghelul. Sărac în grăsimi, însă bogat în fibre, vitamine, minerale şi acid folic, sparanghelul contribuie în primul rînd la reglarea funcţiilor gastrice, iar sub formă de decoct are un efect drenant şi anticelulitic. Sparanghelul se foloseşte în tratamentele estetice pentru procedeele de exfoliere, pentru masaje drenante sau tratamente împotriva îmbătrînirii.Şi castraveţii au un rol important atunci cînd vine vorba despre tratamentele de înfrumuseţare pe bază de legume. Castraveţii proaspeţi aplicaţi pe piele favorizează hidratarea acesteia şi au un efect antiinflamator. Sînt folosiţi în prepararea măştilor, în combinaţie cu geluri bogate în aminoacizi, vitamine şi substanţe proteice. Asociaţi cu lămîie şi avocado, castraveţii sînt folosiţi pentru prepararea de măşti cu efect calmant şi care previn înroşirea tenului.Şi dovleceii au un efect de relaxare şi de destindere a pielii, fiind utilizaţi mai ales sub formă de cremă în masajele antistres (în mod special pentru zona spatelui).Dintre plantele aromatice, o bună prietenă a frumuseţii este lavanda, care are proprietatea de a relaxa corpul. Plin de beneficii este şi ginsengul, care combate radicalii liberi, are proprietăţi antioxidante şi oferă doamnelor un surplus de energie.Tratamentele cosmetice pe bază de legume pot fi făcute în centrele de frumuseţe, iar efectul acestora este cu atît mai mare în cazul în care sînt combinate cu regimuri alimentare pe bază de legume şi fructe.
www.evenimentul.ro