LifeStyle

Sushi, vedeta bucatariei japoneze

SushiSushi nu mai este demult doar o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intrega lume, din insulele japoneze pana in Statele Unite, Europa si nu numai. Iubitorii de peste crud sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru a savura un sushi autentic. Sushi, vedeta bucatariei japoneze Probabil ca cel mai scump sushi pe care l-ati gustat vreodata n-a costat mai mult de 50 dolari.

In restaurantul Taro’s by Mikuni din Sacramento se serveste specialitatea Ferrari Jewel Bako Roll, care include vita Kobe, somon afumat, caviar Beluga si fulgi de aur la un pret de…200 dolari.
“Exista o demarcatie abia perceptibila intre sushi obtinut din peste proaspat si sushi preparat de obicei cu peste congelat “, sustine Carolyn Wang, managerul restaurantului Masa din New York. Sanctuarul exclusivist dedicat specialitatii sushi a creat senzatie de la dechiderea lui in 2005, in mare parte datorita preturilor de aproape 400 dolari meniul pentru o persoana, neincluzand bauturile.
Continuarea pe www.wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *