KFC a introdus un sistem pilot în restaurant care poate reduce consumul de apă cu până la 90%. Folosind o tehnologie de ultimă generaţie, prin dozarea constantă a cantităţii optime de apă şi săpun, sistemul, dezvoltat de Smixin, o companie din Elveţia, oferă o soluţie ecologică pentru igiena mâinilor. În loc de consumul mediu de 1,3 litri de apă, echivalentul unei sticle, care este folosit pentru o singură spălare pe mâini, sistemul utilizează doar o jumătate de pahar.
„Credem că business-ul nostru este solid, sustenabil şi relevant atâta timp cât creăm valoare adăugată pentru clienţii noştri dincolo de a le servi mâncare delicioasă, la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Unul dintre cele mai recente exemple în acest sens este sistemul pilot introdus într-unul din restaurantele KFC, ce contribuie la reducerea consumului de apă. În cazul în care feedback-ul consumatorilor şi al angajaţilor va fi încurajator, atunci acest lucru ne va oferi o soluţie nouă de eficientizare a consumului de apă, benefică pentru mediu, consumatori şi chiar pentru business”, a declarat Mark Hilton, CEO KFC România.
Disponibil în regim de test la restaurantul KFC Dorobanţi din Bucureşti, sistemul oferă mai multe avantaje pentru clienţi: este complet automatizat (hands free), rapid şi foarte flexibil, ceea ce înseamnă ca poate fi folosit oriunde.