LifeStyle, Sanatate

Pastă de dinÅ£i care reconstruieÅŸte… dinÅ£ii

O pastă de dinţi care pune capăt suferinţelor persoanelor cu dantură sensibilă prin reconstruirea smalţului dinţilor a fost lansată în Marea Britanie. Pasta îmbracă dinţii cu un strat de calciu lichid, mineralul din care este construit smalţul, care ajută dinţii să se repare singuri.

Calciul sigilează cariile şi protejează nervii expuşi, prevenind durerea. Pasta de dinţi Enamel Care Sensitive, creată de compania Arm and Hammer, este prima care caută să elimine cauza sensibilităţii dinţilor în loc să o mascheze.

Tratamentul constituie o rază de speranţă pentru persoanele care suferă din cauza dinÅ£ilor sensibili. Numai în Marea Britanie numărul acestora se ridică la 13 milioane, iar costurile tratamentelor se ridică la aproape 90 de milioane de euro pe an. Graham Barnby, medicul stomatolog care s‑a ocupat de testarea produsului, a indicat faptul că îmbunătăţirile au fost remarcate după doar două săptămîni. ReprezentanÅ£ii Arm and Hammer au spus: “Pasta de dinÅ£i conÅ£ine de opt ori mai mult calciu, care, în combinaÅ£ie cu saliva, acoperă dinÅ£ii ÅŸi contribuie la refacerea smalÅ£ului”. Sensibilitatea dinÅ£ilor este o problemă care apare la majoritatea persoanelor în vîrstă, pentru că gingiile se retractează sau smalÅ£ul se erodează din cauza alimentelor sau băuturilor acide.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *