RETETE CULINARE

Frigarui de ton cu anason

Ingrediente pentru 4 portii: 600 g file de ton, 2 hasme (ceapa frantuzeasca), 1 ceapa, 8 ciuperci mici, 4 rosii, un ardei verde, o lamaie, un varf de cutit de anason uscat, 2 linguri vin alb, 2 linguri lapte de soia, 2 lingurite patrunjel, marar si arpagic verde, o lingura de ulei de masline, sare, piper.
frig

Preparare:
Se incinge cuptorul si se pregateste marinata amestecand uleiul de masline, vinul, laptele de soia, hasmele tocate marunt, zema de lamaie, patrunjelul, arpagicul, mararul si anasonul. Se pipereaza. Se curata ceapa si se taie in 8 bucati. Se curata ardeiul de samburi si se pala, apoi se taie patratele. Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie. Se spala rosiile si se taie in 8. Se taie tinul cubulete. Se ung frigaruile cu ulei si se infig, alternativ, legumele si tonul, apoi se acopera cu marinata. Se sareaza si se lasa la rece o ora. Apoi se pun frigaruile pe hartie absorbanta, se sareaza, se pipereaza si se frig la cuptor, gril, cate 4 min pe fiecare parte, stropind cu marinata. Se servesc cu garnitura de crudidati.