RETETE CULINARE

Ostropel de pui

ostropel
Un pui potrivit se portioneaza si se prajeste in ulei incins. Cand e rumenit se scoate pe un prosop absorbant de hartie, iar in tigaia in care s-a prajit se pune o ceapa mare tocata marunt iar cand s-a rumenit se adauga si 3 morcovi taiati rondele. Se adauga rosii in bulion decojite, 2 frunze de dafin si o cana de vin alb sec (optional- daca nu serviti si copii). Cand s-a ingrosat putin adaugam 3-4 catei de usturoi taiati marunt si puiul prajit. Mai fierbem la foc min cateva minute. Serviti cu mamaliguta calda si presarat cu patrunjel verde.

Reteta traditionala este cu sos de faina prajita in loc de vin, insa destul de greu pentru stomac si nedietetica. Fiecare alege ce varianta doreste .

Pui dupa o reteta frantuzeasca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *