Ingrediente aluat: 500 ml lapte, 125 g unt, 1 praf vegeta, 170 g faina, 5 oua.
Laptele, untul si vegeta se pun intr-un vas la foc sa dea in clocot. Se adauga faina brusc si se amesteca bine. Cand s-a racit se adauga ouale pe rand.
Se tapeteaza tava cu hartie pergament. Se toarna aluatul in tava si se coace 25 min la foc potrivit.
Se scoate si se pune pe un prosop ud cu care se ruleaza.
Se desface imediat, se pune cascavalul ras si se ruleaza fierbinte in prosopul umed.
Daca optati pentru umplutura cu ciuperci caliti 3 cepe, presarati un pref vegeta si ciupercile (2 cutii). Cand sunt facute ciupercile adaugati 2 oua batute cu furculita si marar verde tocat marunt. Se tine pe baie de apa pana se intareste oul.
Se pune peste rulada fierbinte.
2 Comments
Comments are closed.