RETETE CULINARE

Supa de laptuci cu omleta ardeleneasca

supaomleta
Se pune o oala cu apa la fiert. Cand clocoteste se adauga o lingura cu varf de usturoi pisat, apoi 10 laptuci spalate si taiate marunt. Se fierb 10 min in vas acoperit. Torn in oala o lingura de otet.
Separat prajesc cubulete de sunca intr-o tigaie fara ulei. Sparg 4 oua intr-un castron, le bat cu furculita, adaug sare si piper negru apoi le adaug peste sunca. Prajesc omleta pe ambele parti.
Intr-un castron pun faina si un ou intreg si amestec bine. Diluez cu putina apa si amestec in continuare. Diluez si cu un polonic de supa, apoi rastorn compozitia in oala de supa. Se fierbe cateva minute, apoi adaug omleta si o lingurita de boia de ardei si mai dau intr-un clocot.
Se serveste cu usturoi verde tocat marunt intr-o paine rotunda scobita de miez.