RETETE CULINARE

Sarmale norvegiene (de peste)

Ingrediente: 4 frunze perfecte de varza, 1 fileuri de peste, 1 cana de orez fiert, un ou, sare, piper, suc de la 1/2 lamaie, frunze de praz fierte, 2 frunze de dafin, un praz nefiert, cuisoare, marar, ulei, un morcov.

sarmalepeste1

Preparare:
Se toaca fileul de peste marunt. Se amesteca cu orezul, oul, sare, piper, sucul de lamaie.
Intind fiecare frunza de varza pe un fund de lemn si o bat usor cu ciocanul de snitele, pentru a deveni flexibila. Impachetez sarmalele si le leg cu frunze de praz fierte in prealabil.
Incing uleiul intr-o tigaie, asez sarmalutele in tigaie si le rumenesc pe toate partile, adaug putina apa, frunzele de dafin,morcovul si prazul rondele, cuisoarele, si mai las cateva minute.
Decorez cu marar verde si morcov.