RETETE CULINARE

Vitel cu ciuperci

Ingrediente pentru 6 persoane: 1,4 kg carne macra de vitel, un fir de cimbru, 3 foi de dafin, 6 catei de usturoi, 3 linguri de faina, 200 g ciuperci proaspete sau congelate, 2 pahare de vin alb sec, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper.

vitaciuperci

Preparare:
Se taie carnea de vitel in cuburi mari. Intr-o cratita cu capac se calesc bucatile de acrne in ulei de msaline, pe toate fetele. Se sareaza, se pipereaza si se adauga usturoiul tocat. Se amesteca bine si se mai lasa 5 min pe foc. Se presara faina, se amesteca, se adauga vin alb si putina apa, daca e necesar, apoi cimbrul si foile de dafin si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Se calesc ciupercile in tigaie, intr-o lingurita de ulei de masline. Cand sunt gata se adauga peste carne. lasati sa mai fiarba inabusit 10 min.
Se serveste cu garnitura de brocoli sau fasole verde.