Ingrediente pentru 4 persoane: 50 g boabe de soia, 4 fire de praz (partea alba), 3 rosii, 2 catei de usturoi, 2 bulbi de fenicul, o legatura de patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei de masline.
Preparare:
Se spala boabele de soia si se lasa la inmuiat 8 ore in apa rece. Se arunca aceasta apa si se fierbe soia in apa, de 3 ori mai multa apa decat boabe.
Se curata cu grija prazul si se taie rondele. Se spala rosiile si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Feniculul se spala si se taie bucatele.
Toate legumele se calesc intr-o oala, cu sare si piper.
Cand soia e fiarta (30 min), se scurge bine si se adauga in oala, peste celelalte legume, si se mai lasa 5 min la foc.
Se presara cu patrunjel verde si se serveste.
Delicios si de post!