Ingrediente: o ceapa pentru tocat, 3 cepe lunguiete pentru umplut si 3 smochine proaspete, ulei de masline extra-virgin, un piept de pui dezosat, nucsoara, scortisoara, otetar, tamarind, o lingura de zahar, sare.
Preparare:
Se toaca o ceapa marunt. Se caleste intr-o tigaie adanca in ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii subtiri, apoi nucsoara, scortisoara si otetarul, un praf de sare. Se amesteca bine, pana carnea devine alba. Se scoate compozitia pe o farfurie.
Scobesc cepele prin partea de sus si le umplu cu compozitia de sus. La fel umplu si smochinele proaspete.
In ulei incins pun cepele umplute. Cand sunt putin calite adaug in tigaie tamarind, fara sambri, si amestec des. Adaug putina apa, condimentele, zaharul si amestec. Cand fierbe adaug si smochinele umplute si mai las 10 min la foc.