Ingrediente pentru 4 persoane: 200 g linte, 2 cepe, 4 morcovi, un fir de telina, 1 l supa de legume, un fir de cimbru, 2 foi de dafin, o lingurita coriandru macinat, o lingura ulei de masline, sare, piper.
Preparare:
Se clateste foarte bine lintea. Se spala si se curata morcovii. Se taie felii. Se spala frunzele de telina si se toaca.
Se curata si se toaca ceapa si se caleste intr-o cratita in ulei de masline.
Cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga frunzele de telina, morcovii, cimbrul, folie de dafin, sare, piper, se amesteca si se lasa 5 min sa fiarba, adaugand eventual putina supa.
Se adauga restul de supa, lintea si piperul si se fierbe 30 min.
Se scoate cimbrul si foile de dafin si se mixeaza foarte bine, pentru a obtine o supa fluida.
Daca e cazul se raincalzeste.
Se serveste cu patrunjel verde sau coriandru verde.