Ingrediente pentru 4 portii: 4 bucati de somon, 2 morcovi, 2 fire de praz (partea alba), 2 cepe, zeama de la o jumatate de lamaie, un fir de marar, 2 fire telina, 3 frunze de salvie, 3 foi de dafin, un pahar mare cu supa de legume, un pahar de vin alb sec, sare, piper.
Preparare:
Se spala bucatile de somon in apa rece. Se sterg cu o carpa foarte curata. Se taie cuburi si se stropesc cu zeama de lamaie.
Se curata ceapa, se toaca mare, se caleste intr-o cratita cu capac, in ulei de masline, fara sa se rumeneasca.
Se spala si se curata morcovii si prazul si se taie cubulete. Se spala si se taie frunzele de telina.
Se pun morcovul, prazul si telina peste ceapa, in cratita cu capac. Se adauga supa de legume, vinul alb, dafinul, salvia, sare si piper.
Se lasa sa fiarba acoperit aproximativ 15 min, inainte de a adauga bucatile de somon. Se amesteca si se mai lasa 10 min.
Se scot foile de dafin si de salvie. Se serveste intr-o farfurie adanca, presarat cu marar proaspat, cu garnitura de orez.