Ingrediente pentru o portie: 1 lingurita ulei de arahide, 25 g amestec de orez nedecorticat, 1 morcov, 100 g granule soia, 1/2 fruct mango, bine copt, 40 g mazare congelata, 1/4 lingurita sare de mare, ceapa verde, condimente pentru orez.
Preparare:
Spalati orezul, dupa care caliti-l intr-o oala in ulei incins. Adaugati 100 ml apa. Fierbeti orezul in oala acoperita cam 15 min la foc mic.
Spalati morcovul, curatati-l si taiati-l betigase subtiri.
Puneti in alt vas la fier granulele de soia si morcovii. Verificati nivelul apei, adaugati la nevoie.
Decojiti fructul de mango, indepartati samburele si taiati-l felii subtiri.
Adaugati in orez mazarea si feliile de mango in ultimele 3 min de fierbere, acoperiti cu capac. Condimentati si sarati. Spalati ceapa verde si pastrati cateva fire pentru ornat. Taiati-o marunt si adaugati peste orez.
Serviti fierbinte si decorat cu ceapa verde.