Ingrediente pentru 16 portii
Blat: 300 g faina, 150 g unt, 150 g fulgi de ciocolata, 80 g migdale, 80 g zahar, 2 oua+1 galbenus, 1 plic zahar vanilat.
Crema si glazura:60 g zahar, 3 linguri rom, 2 foi gelatina, 125 ml lapte, 1 lingura praf budinca de vanilie, 80 g zahar, 1 galbenus, 100 g ciocolata, 250 ml frisca, 5 linguri dulceata de zmeura, 350 g visine congelate, 2 plicuri glazura de ciocolata.
Preparare:
Framantati faina cu untul, fulgii de ciocolata, migdalele macinate, oualele si galbenusul, zaharul tos si vanilat. Inveliti aluatul intr-o folie si dati la rece pentru 30 min.
Incalziti cuptorul la 180 grade, foc potrivit.
Impartiti aluatul in 3. Intindeti-le pe rand in foi rodunde, puneti-le pe o foaie tapetata cu hartie de copt, intepati din loc in loc si coaceti cate 20 min la cuptor.
Frecati zaharul pudra cu 2 linguri apa si 2 de rom. Ungeti foile de tort fierbinti cu crema astfel obtinuta, dar nu le puneti una peste alta.
Pentru crema inmuiati foile de gelatina. Fierbeti laptele cu praful de budinca, zaharul si galbenusul, amestecand continuu. Presarati gelatina si amestecati sa se dizolve. Framantati bucata de ciocolata amaruie.Topiti-o in bain-marie.
Amestecati budinca cu crema lichida si cu o lingura de rom. Bateti spuma frisca si incorporati-o in compozitie.
Ungeti un blat cu dulceata. Asezati-l intr-o forma (inel) de tort, presarati visinile scurse de suc si jumatate din crema. Puneti al doilea blat si ungeti-l cu crema. Asezati ultimul blat si dati totul la rece. Dupa 3 ore turnati glazura topita. Ornati-l cu fructe sau migdale taiate.