RETETE CULINARE

Varza acra cu carne tocata

Ingrediente pentru 4 portii: 50 g kaiser, 2 cepe, 2 linguri untura, 400g carne tocata, 250 ml supa, 400 g varza acra, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 6 boabe ienupar, 1 lingura boabe de mustar, 1 cuisoara, 1/2 lingurita chimion, 1/2 lingurita zahar, 1 lingura pasta de tomate, piper, piper de Cayenne, frunze patrunjel.

Aveti grija de unde luati varza murata
Preparare:
Taiati kaiserul bucatele. Curatati o ceapa si tocati-o. Incalziti untura in tigaie si prajiti kaiserul pana ce devine auriu. Adaugati carnea tocata si caliti 5 min.
Adaugati varza acra si supa. Curatati usturoiul si tocati-l. Adaugati in tigaie, impreuna cu condimentele, zaharul si pasta de tomate. Condimentati cu piperul, piperul de Cayenne si sarea. Lasati 30 min sa fiarba la foc mic.
Curatati ceapa ramasa, tocati-o si adaugati-o la varza. Presarati cu frunze de patrunjel.