Intr-o carte de plante medicinale am gasit aceasta reteta. Ceaiul astfel obtinut regularizeaza schimbul de substante, normalizeaza greutatea, mentine supletea si o stare de confort si tinerete. Stimuleaza arderea grasimilor, accelereaza digestia si este diuretic.
Compozitie:
15 g coaja de crusin, 10 g fructe de maces, 15 g alge marine, 8 g frunze de nalba, 15 g frunze de mur, 15 g frunze de zmeur, 10 g traista ciobanului, 7 g urzica, 3 g sunatoare, 2 g flori de coada soricelului.
Preparare: toate plantele se amesteca. Pentru o ceasca de ceai se foloseste o lingura plina- varf, se opareste cu apa clocotita si se lasa sa “traga” o jumatate de minut. Se strecoara si se bea cu inghitituri mici. Se incepe cu o ceasca zilnic, crescand apoi pana la 3 cani, se continua timp de 6 saptamani si apoi se reduce progresivla o singura ceasca pe zi. Ceaiul se poate consuma si pe parcursul unui an intreg, cate o ceasca zilnic, sub forma de cura de intretinere-normalizare a greutatii. Efectul poate fi marit daca, de cel putin 2 ori pe saptamana, se face cate o baie calda prelungita.