Ingrediente: 325 g coucous, 1/2 lingurita sare, 350 ml apa fiarta, 1 cana morcovi taiati cubulete, 1 ardei, cubulete, 1 cana fasole verde, 1/3 cana ceapa rosie, tocata marunt, 1/3 cana coacaze rosii, 125 g migdale, curatate si taiate.
Pentru marinata: 125 ml ulei de masline, 4 linguri suc de lamaie, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita scortisoara, 3 lingurite suc de portocala, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1 lingura menta proaspata.
Preparare: Puneti couscous si sarea intr-un vas larg. Turnati apa fiarta, amestecati din cand in cand si acoperiti. Fierbeti la aburi morcovii, ardeiul si fasolea verde. Cand sunt aproape gata adaugati couscous.
Amestecati ceapa, coacazele si migdalele, apoi amestecati-le cu ingredientele de marinata.
Puneti couscousul si legumele in marinata, lasati-le o ora la marinat inainte de servit.
Varianta proprie la acesta reteta: in loc de couscous folositi naut,fiert, adaugati si peste de orice fel (conserva, fiert, fript),praz, cascaval sau chiar tofu, dupa gust. 😉
Pastrati neaparat sucul de lamaie si portocala, scortisoara si patrunjelul.