Se taie un pepene galben de marime mijlocie, se taie pe jumatate si se curata de seminte. Cu o lingurita se scobeste o parte din miez, avand grija sa ramana min 1 cm de miez in coaja. Miezul astfel obtinut se pastreaza pentru sos.
Separat, 1/2 kg carne tocata, de preferat miel sau vita, se amesteca cu rozmarin, sare, 20 migdale curatate de pielita; 2 cepe se taie pestisori si se calesc in ulei de masline impreuna cu fasii de ardei gras, de mai multe culori; o ceasca de orez se fierbe cu 4 cesti de apa.
Ceapa si orezul se amesteca peste carnea tocata, se adauga un praf de ghimbir, busuioc si cimbru. Cu acesta compozitie se umplu cele 2 jumatati de pepene galben, se acopera cu folie si de da la cuptor pentru circa 30 min.
Intr-o tigale de teflon se pune o lingura de unt, cand s-a topit de adauga 2 lingurite de miere si miezul de pepene, se tin la foc mic pana se omogenizeaza.Cateva linguri de sos se adauga peste penenele de la cuptor, dupa ce am indepartat folia, si se mai tine circa 4 min la cuptor.
Se serveste fierbinte, cu sos si patrunjel verde, menta sau busuioc.