Aveti nevoie de circa 1,
La inceput, se taie carnea în felii mari. Se curata morcovii si se taie , de preferat in patratel. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele. Se curata prazul de partea verde, se curata telina de fibre cu un cutit si se leaga totul in snop impreuna cu ramurile de cimbru si foaia de dafin.
Intr-o oala se pune carnea, morcovii, ceapa, snopul de telina cu praz, si cateii de usturoi curatati, se acopera totul cu apa, se sareaza si se pune la fiert. Se lasa sa clocoteasca timp de o ora.
Se taie ciupercile in lamele groase si se oparesc la foc timp de trei minunte, cu zeama de la jumatate de lamaie si putina sare, apoi se scurg bine. Se curata arpagicul, se pune intr-o cratita cu 30 de grame de unt, se acopera cu apa, se presara cu zahar si se pune la fiert circa 25 de minute, la foc potrivit.
Se face un sos alb cu restul de unt, faina si un litru de zeama filtrata de la fiertul carnii. Se bat galbenusurile cu smantana si cu un polonic de sos, se rastoarna peste restul de sos amestecind tot timpul. Se adauga carnea, morcovii, arpagicul si ciupercile in sos, se stropeste cu zeama de la cealalta jumatate de lamiie, se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai dau cîteva clocote la foc minim.
Atentie! Dureaza cam doua ore si jumatate.