In sezonul rece suntem tot mai preocupati sa ne ferim de febra, stranut si nas infundat.
Realage.com a publicat o lista cu 5 categorii de alimente care ne cresc imunitatea in aceasta perioada.
Pe primul loc se afla proteine sanatoase, provenite din lactate degresate, carne de pui (fara piele), piept de curcan, tofu, peste, nuci, fasole.Proteinele de calitate ajuta corpul sa produca anticorpi, in timp ce grasimile ingreuneaza circulatia sangelui si favorizeaza inflamatiile.
Urmatoarele in lista sunt fructele si legumele viu colorate: portocale, capsuni, ardei gras, broccoli, rosii, kiwi. Toate au cantitati insemnate de vitamina C si flavonoide care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Pe locul 3 se afla ceaiul fierbinte. Peroanele care beau 5 cani de ceai negru pe zi sunt de 10 ori mai feriti de gripa decat bautorii de cafea.
Urmeaza cerealele integrale – fulgi de ovaz, grau, bogati in seleniu, zinc si beta glucan, dovediti ca sporesc imunitatea.
Pe locul 5 se afla bine-cunoscuta supa de pui. Consumul de supa de pui scurteaza perioada de gripa cu 50%, asta deoarece contine cisteina, un aminoacisdcare este similar cu acetilcisteina, un medicament folosit pentru tratarea bronsitei. Pentru rezultate maxime adaugati in supa usturoi si ardei iute rosu, prin continutul de capsaicina, un decongestionant puternic.
Sursa www.realage.com