RETETE CULINARE

Retete Minichef Minimax : Lapte de pasare

Ingrediente: 1 la lapte, 6 oua, 100 g zahar pudra, o pastaie de vanilie.
Preparare:


Intr-un vas se pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie, taiata pe jumatate.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul sau cu telul, impreuna cu 40 g zahar pudra.
Cand laptele incepe sa clocoteasca se reduce focul la minim, cu grija sa nu dea in foc. Cu o lingura fierbinte (scufundata in lapte) se iau bulgari din albus care se pun pe rand sa fiarba in lapte, cu grija sa nu se sfarame. Dupa ce au clocotit un minut se intorc cu lingura, sa se faca si pe cealalta parte. Cand sunt gata se scot cu grija si se pun alti bulgari la fiert, pana se termina albusul. Se elimina pastaia de vanilie.
Galbenusurile se omogenizeaza cu restul de zahar, apoi se adauga un polonic de lapte fierbinte si se amesteca repede, apoi se toarna in vasul cu lapte si se amesteca in continuare. Dupa cateva clocote se stinge focul.
Laptele se toarna in boluri si se aseaza deasupra bulgarii de albus. Se servesc reci.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *