Supa greceasca de gaina cu orez si lamaie, foarte buna pentru revigorare, recomandata si in caz de raceala sau oboseala.
Ingrediente: o gaina sau un pui organic, 2 morcovi, frunze de telina, 2 oua, o cana de orez, o lamaie sau 2, dupa gust, sare si piper.
Se fierbe gaina intr-o oala, cam 1 ora- o ora si jumatate, in functie de marimea ei, impreuna cu morcovul si telina. Cand e fiarta se scoate carnea, aceasta se va servi la felul principal, cu o garnitura de legume. Se adauga orezul in supa si se lasa sa fiarba.
Intre timp batem ouale intr-un bol cu telul, impreuna cu zeama de lamaie. Adaugam putin cate putin supa cu polonicul si batem bine, pentru a nu se pierde consistenta pufoasa a oualelor si a preveni formarea zdrentelor de ou. Dupa ce am adaugat suficienta supa peste ou si orezul s-a fiert adaugam oul in supa si amestecam in continuare, apoi stingem focul. Se potriveste cu sare. Piperul se poate adauga la masa, impreuna cu alta zeama de lamaie, dupa gust.