RETETE CULINARE

Avgolemeno – supa de gaina cu orez, ou si lamaie

Supa greceasca de gaina cu orez si lamaie, foarte buna pentru revigorare, recomandata si in caz de raceala sau oboseala.

Ingrediente: o gaina sau un pui organic, 2 morcovi, frunze de telina, 2 oua, o cana de orez, o lamaie sau 2, dupa gust, sare si piper.

Se fierbe gaina intr-o oala, cam 1 ora- o ora si jumatate, in functie de marimea ei, impreuna cu morcovul si telina. Cand e fiarta se scoate carnea, aceasta se va servi la felul principal, cu o garnitura de legume. Se adauga orezul in supa si se lasa sa fiarba.
Intre timp batem ouale intr-un bol cu telul, impreuna cu zeama de lamaie. Adaugam putin cate putin supa cu polonicul si batem bine, pentru a nu se pierde consistenta pufoasa a oualelor si a preveni formarea zdrentelor de ou. Dupa ce am adaugat suficienta supa peste ou si orezul s-a fiert adaugam oul in supa si amestecam in continuare, apoi stingem focul. Se potriveste cu sare. Piperul se poate adauga la masa, impreuna cu alta zeama de lamaie, dupa gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *