Ingrediente pentru 6-8 portii: 500 g carne de miel, taiata in cuburi de 2.5 cm, 6-8 bete de frigarui sau de rozmarin proaspat, fara frunze, 2 cepe rosii curatate, 2 ardei rosii, taiati bucati de 2,5 cm
Pentru marinata:1 lingurita de boia de ardei afumat, 2 catei de usturoi, jumatate de lingurita de seminte de chimen, 2 lingurite de seminte de coriandru, sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline.
Retete de miel
Se pregateste marinata amestecand intr-un mojar condimentele pana se obtine o pasta, adaugand ulei de masline. Bucatile de carne de miel se amesteca in aceasta marinata si se lasa sa stea cam jumatate de ora la marinat. Cubuletele de carne se infig pe betisor, alternand bucati de carne cu ceapa si ardei.
Se pun pe gratar si se lasa cam 5 min pe fiecare parte.
Se servesc fierbinti cu salata verde.