LifeStyle, RETETE CULINARE

Tarta provensala cu mere

tarta mereIngrediente:

Aluatul: 125 gr. faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 gr. unt sau margarina, 1 ou.

Umplutura: 600 gr. mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 gr. miere

de salcam.

Mod de preparare:

Aluatul – Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in

care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi

se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune,

invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.

Umplutura: Se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in

felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta

(diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin

mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza

feliile de mere in forme de cerc – de la margini spre centru – apoi se baga forma in cuptorul

incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana

bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste

ea mierea fierbinte.

Specific: Franta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *