LifeStyle, RETETE CULINARE

Salata de orez

Ingrediente: 

200 g orez (de preferinta Thai sau Basmati, cu bobul lung, nu Uncle Ben’s), o cutie de ton

natur sau in ulei, 100 gr creveti fierti si decorticati (pot fi si congelati), 150 gr surimi (batoane

aromatizate cu crab), un pumn de masline negre, un pumn de masline verzi, 1/2 ardei gras

rosu, 1/2 ardei gras verde, 1 lingura de capere, 2 oua, 3 rosii, 4 linguri de ulei, zeama de la o

lamiie, sare, piper.

Mod de preparare:

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita.

Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se rastoarna intr-un

castron mare. Se toarna deasupra uleiul si zeama de lamiie, sarea si piperul.

Se adauga cutia de ton bine scursa de zeama, se amesteca. Se adauga maslinele, caperele,

crevetele si batoanele de crab (care se taie in prealabil in felii de 1 cm).

Se adauga ardeiul gras taiat in zaruri, se amesteca. Deasupra se decoreaza cu felii de ou fiert

tare si felii de rosii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *