Pentru calmarea durerilor de gat, se fierbe un litru de lapte in care se pune 1/2 kg de ceapa tocata si doi catei de usturoi. Dupa 10 minute de clocot, se lasa la racit, se strecoara lichidul si se combina cu o lingura de miere si un pahar de sirop de ridiche neagra.
Cantitatea se bea pe parcursul unei zile.
Tinctura de propolis este benefica organismului, ea putand preveni dar si vindeca orice tip de raceala. Se administreaza cate o lingurita dimineata si seara, timp de o saptamana. In aceasta perioada este bine sa se mestece, zilnic, fire de marar sau sa se consume sfecla rosie, morcov crud si miere.
Pentru prevenirea racelii, se prepara ceai din 20-30 g de limba mielului (Borago officinalis, se gaseate la Plafar) la un litru de apa calduta, apoi fiarta timp de 1-3 min. Se lasa sa infuzeze inca 10-15 min, se strecoara si se bea in mai multe reprize, intre mesele principale. Din plantele ramase la fierbere se pot pune cataplasme in jurul gatului.
www.evenimentul.ro