Pentru că este la modă fast-food-ul, am făcut azi o rețetă cu pește, mai exact cod la cuptor, dar într-un mod foarte rapid. Practic, ai nevoie de un trunchi de cod, sau file de cod, congelat sau proaspăt, cum vrei sau cum ai la îndemână.
Ingrediente pentru reteta: pestele, o ceapă tăiată felii, ulei de măsline, dafin, sare, piper, opțional alte condimente (coriandru, cimbru). Ai envoie de un vas care rezistă la cuptor.
Mod de preparare al retetei: pui o lingură de ulei de măsline în vas, pui peștele (proaspăt sau dezghețat – se poate pune și congelat, dar măriți timpul de stat la cuptor).
Adaugi sarea, dafinul, piperul – dacă ții neapărat și alte condimente. Acoperi vasul (capac propriu, folie de aluminiu). Bagi la cuptorp.
Se poate folosi o pungă specială pentru friptură.
Durata retetei: 20 de minute. Maxim 30 de minute. Peștele e foarte gustos, are extrem de puține oase, arată foarte bine.