Evenimente

Miting mare pe 7 octombrie

Liderii confederaţiilor sindicale au decis, joi, să organizeze proteste comune, astfel că mitingul anunţat pentru 7 octombrie ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită, având în vedere că se mizează pe participarea a 70.000 – 80.000 de oameni, conform Realitatea.  Până luni, fiecare confederaţie îşi va consulta membrii în privinţa viitoarelor acţiuni de protest, urmând ca liderii tuturor confederaţiilor să aibă o nouă întâlnire, luni, când vor decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest.

Hossu a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării. Liderul Cartel Alfa a mai spus că inclusiv poliţiştii au cerut organizarea de acţiuni comune de protest.

Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a declarat că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *