RETETE CULINARE

Gogosari in otet cu miere

Ingrediente: 5 kg gogosari, 3 l apa, 400 g zahar, 1 l otet de 9 grade, 250 g miere, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de telina, hrean si buchetele de conopida, 125 g sare.

Preparare: Se curata gogosarii, se spala si se aleg. Cei mai frumosi se pastreaza intregi, ceilalti se taie in 4 sau 8 bucati. Se fierbe apa cu otetul, sarea, zaharul, mierea si mirodeniile. Se oparesc pe rand gogosarii si se racesc.

Se aseaza in borcane boabe de mustar, 3-4 bucatele de hrean, foi de dafin, boabe de piper, dupa care se adauga gogosarii, buchetele de conopida. Deasupra se pun frunze de telina si se toarna compozitia de apa cu otet. Se lasa putin, se umplu borcanele daca a scazut lichidul si se inchid cu capace sau celofan si se duc in camara.

Cumpara un robot de bucatarie la super oferta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *