Ingrediente (8 portii): 350 g migdale, 300 g unt, 300 g zahar pudra, 3 oua, 1 pumn de fistic, curatat, 500 g aluat fraged de patiserie, 6-7 prune, taiate jumatati, 3 linguri zahar vanilat.
Preparare:
Intr-o forma de tarta bine unsa se aseaza aluatul si se coace la cuptor.
Intr-un mixer se maruntesc migdalele se se pun intr-un castron. In blender se amesteca untul cu zaharul pana devine cremos. Se incorporeaza ouale batute bine, migdalele si fisticul si se lasa la frigider o ora. Se toarna peste tarta partial coapta, sa fie cam 3/4 plina, ca sa nu curga peste cand se adauga prunele.
Prunele taiate jumatati se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa cam 10 min sa se parfumeze, apoi se aseaza pe tarta.
Se coace aproximativ o ora, pana se rumeneste deasupra dar ramane inca moale la mijloc.
Se serveste cu frisca sau inghetata.
Incearca si Tort cu prune de la Claudette
One Comment