Ingrediente: ulei de floarea soarelui, 8 carnati mari, 4 fire de rozmarin verde, 2 cepe rosii mari, tocate, 2 catei de usturoi, rocati marunt, 2 cuburi de unt, 6 lingurite otet balsamic, o lingura delikat sau legume pudra.
Pentru aluat: 280 ml lapte, 115 g faina, sare, 3 oua.
Preparare:
Se pune faina intr-un bol. Se adauga ouale si sarea si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Se intinde aluatul intr-o tava de copt bine unsa sau garnisita cu hartie de copt.
Intr-o tava de copt se pune ulei de floarea soarelui, cam 1/2 cm si se pune la cuptor la cea mai inalta treapta. Se pune o tava dedesupt pentru a nu lasa uleiul sa curga in cuptor. Cand uleiul e incins se pun carnatii si se lasa pana se rumenesc usor.
Se toarna carnatii si uleiul incins peste aluat. Se adauga 2 crengute de rozmarin si se baga cu grija la cuptor, sa nu creasca pana de pe afara. Se tine la cuptor cam 20 min, pana se rumeneste bine.
Ceapa si usturoiul se calesc bine aproximativ 5 min, pana devin dulci si translucide.Se adauga rozmarin sau chiar cimbru, apoi otetul balsamic si se mai fierbe putin. Se adauga delikatul sau praful de legume, 2 linguri de apa si se mai fierbe putin.
Carnatii in aluat se servesc cu sos si o salata verde.