Stiri

Uleiul de măsline, extrem de sănătos

Specialiştii au descoperit că acizii graşi monosaturaţi din uleiul de măsline sunt similari celor prezenţi în laptele matern. Astfel se explică de ce această substanţă este tolerată foarte bine de organism. Uleiul de măsline are rol pozitiv în metabolismul complex al lipidelor, fiind recomandat, în special, persoanelor cu afecţiuni biliare şi intestinale.

În general, uleiul de măsline fabricat în ţările mediteraneene este mai „tare”. În lume, foarte multe ţări produc acest ulei, dar producătorii de bază rămân Spania (30 la sută din producţia mondială) şi Italia (24 la sută). Cel mai indicat ulei de măsline este din sticlele pe care scrie „ulei de măsline extra virgin”. Această expresie certifică faptul că uleiul a fost obţinut prin presare la rece, fără intervenţia altor substanţe chimice.

Sursa: Evenimentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *