RETETE CULINARE

Supa de pui a la Jamie

Ingrediente: un pui de 1,5 kg, bio, 2 morcovi curatati si taiati rondele, 2 tije de telina, tocate, o felie de slanina afumata, bio,2-3 crengute de rozmarin proaspat, o mana de ciuperci, sare de mare, ulei de masline extravirgin, optional un strop de sherry, buchetele de conopida.
Preparare: Puiul, imreuna cu morcovul, telina si slanina se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se fierbe la foc mic timp de o ora si un sfert. Se indeparteaza spuma din cand in cand. Se adauga grengutele de rozmarin si ciupercile, conopida (daca folositi),la fel sherry, si mai fierbeti 10 min. Carnea de pui trebuie sa fie foarte bine fiarta. Din ea se rup suvite care se pun in boluri si se acopera cu supa si legume. Restul de carne se poate folosi la salate si sandwich-uri.
Supa se serveste cu verdeata si cateva picaturi de ulei de masline deasupra.
Este de neinlocuit in perioade de raceala si gripa.

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *