Poate nu-ţi vine să crezi că grăsimile pot fi benefice, însă iată 4 alimente care conţin lipide şi sunt benefice organismului nostru!
· 1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline are beneficii asupra organismului şi interior şi exterior! Folosirea lui pentru hidratarea pielii după baie, o dată pe săptămână duce la catifelarea acesteia, previne apariţia vergeturilor şi redă pielii elasticitatea şi strălucirea.
Consumul de ulei de măsline ajută la protejarea inimii datorită conţinutului său de acizi graşi nesaturaţi. De asemenea, acesta poate fi folosit fără probeleme la prăjeli deoarece rezistă fără a se descompune la temperaturi foarte mari, în timp ce uleiul de floarea soarelui se descompune în produşi toxici.
2. Alunele
Alunele nesărate nu produc îngrăşare, bineînţeles consumate cu limită, adică până la un pumn de alune o dată. Acestea ajută la dezvoltarea celulei nervoase. În anumite diete consumul de alune nesărate este chiar indicat pentru a nu produce dezechilibre ale sistemului nervos.
3. Nucile
Asemenea alunelor, acestea ajută la hrănirea celulei nervoase şi la protejarea acesteia. Consumul zilnic de nuci duce şi la echilibrarea organismului. În timpul unei diete, o nucă pe zi te ajută să te menţii.
4. Uleiul de peÅŸte
Ca şi uleiul de măsline, cel de peşte conţine acizi graşi nesaturaţi. Acest tip de ulei ajută la protecţia sistemului cardiovascular. În cazul unor persoane care suferă de anumite boli uşoare cardiace este ideal ca în fiecare an să facă o cură de ulei de peşte (capsule).
Sursa: www.idieta.ro