LifeStyle

Parizienii, campioni ai lumii la timp liber

Parisul deÅ£ine “recordul absolut” în materie de timp liber, cu doar 35 de ore de lucru pe săptămână ÅŸi o medie de 1.481 de ore lucrate anual, conform raportului anual emis de UBS Bank din Zurich, ElveÅ£ia, asupra preÅ£urilor ÅŸi salariilor din lume.
Raportul are ca scop studierea puterii de cumpărare, a timpului de lucru şi a salariilor în 71 de oraşe din lume.
Parizienii lucrează într-un an cu 327 de ore mai puţin decât locuitorii oraşului elveţian Zurich, conform acestui studiu.
Opt dintre primele zece oraşe unde se lucrează cel mai puţin, din punct de vedere al numărului de ore, se află în Europa occidentală.
Germanii muncesc puţin mai mult decât francezii, cu o medie de 1.611 ore de lucru pe an şi 29 de zile de concediu, faţă de francezi care au doar 27 de zile libere.
Londonezii lucrează anual, în medie, 1.782 de ore, cu 20 de zile de concediu, iar locuitorii Luxemburgului muncesc 1.725 de ore şi au 25 de zile de concediu.
În medie, în lume, se lucrează anual 1.844 de ore, în timp ce concediile durează, în medie, 20 de zile.
Oraşele asiatice au cele mai grele săptămâni de lucru: la Seul se lucrează, în medie, 50,2 ore săptămânal şi 2.317 de ore anual. Oraşul este urmat de Hong Kong, Bombay, Taipei şi New Delhi.
În Asia, multe dintre profesii reclamă şase zile de lucru pe săptămână, faţă de cinci zile în Europa. De asemenea, asiaticii au cele mai scurte concedii, în medie 12 zile.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *